De beste hondenrolstoel van 2022 voor kleine honden

De beste hondenrolstoel van 2022 voor kleine honden

Een hondenrolstoel voor jouw kleine viervoeter vinden? Dat wordt een stuk gemakkelijker met de voorselectie die wij voor je gemaakt hebben. Als je een rolstoel voor je hond wil kopen, is dat een voor de meeste mensen een compleet nieuwe wereld. Welke modellen hondenrolstoel zijn er anno 2022 het best geschikt voor jouw hond tot 14 kg? Wij zochten het voor je uit, en selecteerden onze 3 favorieten! Zo kun jij gemakkelijk een goed model kopen voor je kleine vriend of vriendin en kunnen jullie samen weer genieten van de buitenlucht. Helemaal op eigen kracht!

Waarom een hondenrolstoel kopen?

Een hondenrolstoel is dé uitkomst als je hondje om wat voor reden dan ook niet meer goed kan lopen. Hierbij kan je denken aan een verlamming, maar ook aan heupdysplasie of degeneratieve myelopathie. Ook worden sommige honden minder beweeglijk als ze wat ouder worden, en gaan ze minder graag met je op pad als ze hun achterpoten niet meer prettig kunnen bewegen. Een hondenrolstoel is in alle gevallen de uitkomst: je geeft je hond zijn mobiliteit en zijn vrijheid weer terug.

Is een hondenrolstoel echt nodig voor een kleine hond?

Sommige mensen zullen zeggen dat een hondenrolstoel voor een kleine hond onzin is. Je draagt ze toch gemakkelijk met je mee op de arm, of in een tas? Toch doe je dan de natuurlijke drang om te bewegen van je hond tekort. Zeker honden die altijd gewend zijn geweest om autonoom te kunnen bewegen, zul je behoorlijk ongelukkig maken door ze altijd maar met je mee te dragen. Je hond wil zelf kunnen bewegen, zelf de wijde wereld in, zelf op ontdekkingstocht! Er bestaan vele modellen hondenrolstoelen die speciaal geschikt zijn voor de kleinere hond: als je kleine hond slecht ter been is, kan je hem daarmee echt zijn vrijheid teruggeven.

Wat is de beste hondenrolstoel van 2022 voor jouw kleine hond?

Wij gingen op onderzoek voor je uit en selecteerden de drie populairste hondenrolstoelen voor de kleinere hond van dit jaar. We vroegen onze klanten welk model rolstoel hen het best beviel voor hun kleine hond, en keken naar verkoopcijfers tot nu toe in 2022. Deze 3 hondenrolstoelen haalden onze shortlist voor 2022:

1) Walkin’ Pets FC1 Hondenrolstoel Small

Op zoek naar een stabiele rolstoel voor je kleine hond, met een stabiele ligging en genoeg verstelbare accessoires voor een ultiem comfort? Dan is de FC1 hondenrolstoel van Walkin’ Pets de keuze voor jou! Dit model is veruit het meest verkocht model voor kleine honden in onze webshop. Aanbevolen door dierenartsen!

  • Instelbare hoogte en breedte
  • Stabiele, naar binnen getilte foambanden
  • Gepoedercoat aluminium: bestand tegen weer en wind
  • In verschillende maten te verkrijgen
Bekijk deze hondenrolstoel

2) Walkin’ Scooter

De Walkin’ Scooter is technisch gezien niet helemaal een hondenrolstoel, maar meer een soort plateautje op wielen, waarop je hond kan plaatsnemen met zijn achterlijf. Dat zorgt voor een superstabiele ligging: de rollerball-wielen zorgen daarnaast dat je dier niet alleen vooruit, maar ook makkelijk opzij kan bewegen! De ultieme vrijheid. Gebruikers van deze hondenrolstoel willen nooit meer wat anders!

  • Zacht geheugenschuim voor perfect comfort
  • Ademend mesh-paneel voor ventilatie
  • Superzacht fleece op de borst-en nekpanelen
  • Kan worden gedragen met een luier
Bekijk deze hondenrolstoel

3) Walkin’ Pets Mini/Small Doxie

Deze hondenrolstoel is geschikt voor zelfs de allerkleinste huisdieren. Het unieke frame is te krijgen in meerdere maten, waardoor het ontwerp altijd perfect aansluit bij de lichaamsvorm van je dier. Het gepoedercoat aluminium weegt nauwelijks iets en geeft je huisdier echt zijnv vrijheid terug! De stirrups en leg rings zorgen er daarnaast voor dat je dier geen last heeft van zijn achterpoten tijdens het rondrennen.

  • Onbreekbaar aluminium
  • Bestand tegen verschillende weersinvloeden
  • Handige hulpmiddelen als harnas en stirrups
  • Zelfs voor de allerkleinste huisdieren
Bekijk deze hondenrolstoel

Voor welke dieren zijn deze hondenrolstoelen geschikt?

Door het beperkte gewicht dat deze hondenrolstoelen kunnen dragen, zijn ze alleen geschikt voor de kleinere hondenrassen, zoals Jack Russels, pinchers, terriers, whippets, Maltezers, teckels, Cocker Spaniels en Shih Tzu’s. Alle dieren tot een gewicht van 14 kg kunnen prima uit de voeten met een hondenrolstoel uit deze selectie!

Ook voor katten

Het klinkt misschien wat gek om een hondenrolstoel voor je kat te kopen, maar toch is het ook voor de minder valide kat of poes een uitstekende optie. Als je kat het gewend is om een tuigje te dragen, kan hij ook met een hondenrolstoel zijn vrijheid weer tegemoet!

Hoe weet ik welke maat rolstoel mijn hond nodig heeft?

Twijfel je of jouw hond wel in de categorie kleine honden valt, en weet je niet of deze hondenrolstoelen wel voldoende ondersteuning bieden? Met de handige calculator van Walkin’ Pets weet je direct of de hondenrolstoelen in deze categorie ook geschikt zijn voor jouw hond. Met een aantal simpele afmetingen, het gewicht en het ras van je hond weet je direct welke modellen voor jouw hond geschikt zijn.

Ga naar de hondenrolstoel calculator

De beste hondenrolstoel kopen

Heb jij je favoriete model gevonden en wil je hem graag voordelig online aanschaffen? Dan ben je aan het juiste adres bij Dierenbenodigdheden-online.nl. Wij weten dat het leven met een gehandicapt dier al duur genoeg kan zijn. Daarom kan je bij ons een hondenrolstoel kopen tegen de scherpste prijzen! Ook deze drie modellen vind je bij ons voor bijzonder lage prijzen. Een hondenrolstoel kopen hoeft helemaal niet duur te zijn: wij bewijzen het!

Bekijk al onze hondenrolstoelen

Meer hulp en advies

Heb je een vraag over het gebruik van een hondenrolstoel, of twijfel je of een bepaald model rolstoel geschikt is voor jouw hond? Wij helpen je er graag bij. Bij Dierenbenodigdheden-online.nl hebben we al veel honden en katten mogen voorzien van een passende rolstoel. Neem gerust contact met ons op, dan kijken we met je mee en selecteren we samen het beste hulpmiddel voor jouw trouwe viervoeter!

Neem contact op


betaalmethodes en keurmerken
Beoordeeld met 9.4/10 gebaseerd op 1270 beoordelingen. Lees alle beoordelingen