Medische hulpmiddelen hondenrolstoel

Medische hulpmiddelen hondenrolstoel

Het kan voorkomen dat een hond invalide raakt. In de meeste gevallen is dit (gelukkig) slechts tijdelijk. Hoe lang het ook duurt, door de wereldwijde technologie kun je jouw viervoeter helpen een toch nog zo normaal mogelijk bestaan te hebben.

Verschillende blessures

Een hond kan verschillende blessures oplopen. Handicaps die vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld een verlamming, een hernia, problemen met de ruggengraat of neurologische problemen. Andere aandoeningen zoals degeneratieve myelopathie (DM) en heupdysplasie komen ook geregeld voor. In veel van deze gevallen zorgt dit ervoor dat de achterpoten van het dier niet meer goed gebruikt kunnen worden.

Gelukkig is hier een oplossing voor bedacht: de hondenrolstoel van Walkin’ Pets! Deze hondenrolstoelen staan bekend als de beste rolstoelen voor honden die op de markt te verkrijgen zijn! Door middel van een hondenrolstoel kan jouw hond ondanks zijn beperking weer de beweging krijgen die hij nodig heeft. Op die manier kan jouw trouwe viervoeter toch nog genieten van een blij en gezond leven. Bovendien kun jij ook weer stukjes gaan wandelen met de hond door deze uitvinding.

Maar, deze hondenrolstoel heeft méér functies. Zo zorgt het gebruik van dit product ervoor dat het voorlijf van jouw hond zich sterker gaat ontwikkelen dan voorheen, waardoor het niet functioneren van het achterlijf op een speelse manier wordt gecompenseerd. De standaarduitvoering van de hondenrolstoel is goed geschikt voor zowel kleinere als grotere honden.

Andere hulpmiddelen

Er zijn nog meer hulpmiddelen om jouw hond een veilig en zo plezierig mogelijk bestaan te bieden. Is een hond bijvoorbeeld slechtziend of blind? Dan kan het een goed idee zijn om een Walkin’ halo te overwegen. Met de halo kunnen blinde en slechtziende honden beter bewegen in elke mogelijke ruimte. Op die manier zal jouw hond niet meer tegen een muur of iets anders stoten en beschikt de hond gelijk over een flinke portie hernieuwd zelfvertrouwen.

Naar wat voor soort hulpmiddelen je ook op zoek bent, je vindt ze binnen onze webshop. Naast de eerder in deze blog benoemde halo en hondenrolstoel, kun je bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld een uitwasbare hondenluier. Zo’n luier kan zowel bij pups als bij honden die last hebben van onbedoelde urineverlies uitermate handig zijn.

Ook vind je binnen de webshop van Dierenbenodigdheden-online.nl nog meerdere andere soorten hulpmiddelen, waaronder een Hock Hugger van Walkin’. De Hock Hugger zorgt ervoor dat het spronggewricht van jouw viervoeter de maximale ondersteuning krijgt. Daarmee helpt dit product onder meer om hyperextensie te voorkomen en kan jouw hond met minder, of soms helemaal geen pijn, weer vrij bewegen.

Een blessure van jouw viervoeter kan dus op meerdere manieren worden verholpen. Dat zorgt ervoor dat jouw hond weer een plezierig leven kan meemaken en bovendien dat hij weer lekker samen met zijn baasje stukjes kan gaan wandelen. Zo doe je niet alleen de hond, maar ook jezelf een groot plezier met het aanschaffen van één van de medische hulpmiddelen!betaalmethodes en keurmerken
Beoordeeld met 9.4/10 gebaseerd op 1258 beoordelingen. Lees alle beoordelingen