Hondenrolstoel

Walkin' Pets, de beste hondenrolstoel in kwaliteit en design!

Een hondenrolstoel van Walkin' Pets voldoet aan alle kwaliteitseisen, die een hond of kat nodig heeft! Het milieuvriendelijke ontwerp zorgt ervoor, dat met eenvoudige aanpassingen door tal van verschillende huisdieren de rolstoel gebruikt kan worden.

In samenwerking met Walkin Pets is de ''Surefit Calculator'' in het Nederlands vertaald. Vul het ras, gewicht en de flankhoogte in van je viervoeter en je weet welke maat hondenrolstoel je nodig bent. Voor de kleine hond of kat is ook de lengte romp nodig. (zie afbeelding hoe te meten)

Flankhoogte en Lengte Romp

34 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Voor wie zijn hondenrolstoelen ontworpen?

De Hondenrolstoel Walkin' Pets is speciaal ontworpen voor honden (en andere huisdieren), die om bepaalde redenen hun achterpoten niet meer goed kunnen gebruiken. Denk daarbij aan aandoeningen als: degeneratieve myelopathie (DM), heupdysplasie, artritis, verlamming, hernia, ruggengraat en neurologische problemen, maar ook bij herstel na operaties en leeftijd.

Kortom: wanneer jouw hond niet meer op de ‘oude’ manier kan lopen, dan is het dankzij de uitvinding van de hondenrolstoel alsnog mogelijk dat hij of zij vrij kan bewegen. De twee wieltjes aan de achterkant vervangen de functie van de achterpoten, waardoor jouw viervoeter weer kan gaan en staan waar hij of zij wil.

Hondenrolstoel Lifestyle

Voordelen rolstoel hond

Het aanschaffen van een hondenrolstoel kent, zoals je hierboven al even kort hebt kunnen lezen, meerdere voordelen. Zo is deze hondenrolstoel speciaal ontworpen voor honden en andere huisdieren die hun achterpoten niet meer goed kunnen gebruiken. Andere voordelen waarvan je profiteert bij het aanschaffen van een hondenrolstoel, zijn:

  • Je kunt weer lekker genieten van een ommetje met jouw viervoeter;
  • Jouw hond krijgt een beter humeur omdat het hij of zij zich beter kan bewegen;
  • Topkwaliteit voor een scherpe prijs

Hondenrolstoel Walkin’ Pets in diverse afmetingen verkrijgbaar

Een hondenrolstoel (of kattenrolstoel) is in verschillende maten leverbaar, van Mini t/m Large. Iedere rolstoel is zowel in de lengte als in de breedte verstelbaar. Je kunt de rolstoel dus helemaal afstellen op het formaat van jouw dier. Op Hondenrolstoel Small en bij de grotere honden de Wheel Kit Foam of Wheel Kit Luchtbanden staan instructies hoe je je hond of kat moet opmeten.

Bestel je een honden- of kattenrolstoel op werkdagen voor 17.00 uur, dan wordt deze dezelfde dag verzonden en de volgende dag bij je thuisbezorgd!

Een rolstoel voor je hond is ook geschikt voor katten, schapen en andere diersoorten.

Welke rolstoel voor je huisdier, met Foambanden of Luchtbanden?

Foambanden kunnen op alle terreinen. Ze hebben een dichte schuimrubberen binnenkant met een buitenste rubberen laag. Foambanden gaan niet lek en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Luchtbanden worden aanbevolen voor zeer actieve honden, ze zorgen voor extra tractie en offroad-gebruik. Geweldig om te wandelen op ruwe landschappen, zoals bospaden, weilanden en stranden. De luchtbanden zijn vergelijkbaar met mountainbike banden en hebben een diep profiel en een vervangbare binnenband.

Verschil tussen foambanden en luchtbanden

Ruim Assortiment

Bij Dierenbenodigheden Blauwestad vind je een uitgebreid assortiment aan hondenrolstoelen. Dat zorgt ervoor dat je altijd een geschikte variant vindt, die helemaal aansluit op de fysieke kenmerken van jouw hond. Bij de verschillende hondenrolstoelen kun je lezen wat de specifieke eigenschappen zijn. Zo zorg je ervoor dat je de perfecte hondenrolstoel voor jouw wensen koopt.

Je vindt binnen ons assortiment dan ook verschillende typen hondenrolstoelen terug. Hondenrolstoelen met foambanden, met luchtbanden en bijvoorbeeld ook front wielen kits of walkin’ scooters. Wat voor soort blessure jouw viervoeter dus ook heeft, met de verschillende hondenrolstoelen vind je altijd de oplossing voor het loopgemak van jouw hond.

Meer bewegingsruimte voor jouw hond

Een hondenrolstoel geeft meer bewegingsruimte aan jouw hond. Zonder belemmering kan jouw trouwe viervoeter voortaan weer buitenspelen en lekker in de buitenlucht zijn. Bovendien wordt het aan de hand van een hondenrolstoel en accessoires die te koop zijn in onze webshop, makkelijker om weer samen met jouw hond stukjes te wandelen.

Het teruggeven van deze bewegingsruimte aan jouw hond zal voor hem of haar natuurlijk als een enorme opluchting voelen. Over de hondenrolstoelen waar honden met een, al dan niet tijdelijke, blessure gebruik van maken, hebben we in het verleden veel positieve verhalen gehoord. Het aanschaffen van een rolstoel voor honden kan daardoor ook zorgen voor een beter humeur van jouw viervoeter.

Bewegingsruimte voor je hond

Hondenrolstoel accessoires

Wanneer je besluit een hondenrolstoel aan te schaffen, wil je natuurlijk graag dat deze compleet is. Om je die optie te bieden, kun je bij Dierenbenodigdheden Blauwestad ook terecht voor verschillende accessoires. Zo vind je bij ons onder meer een front wielen kit, een wielenset, een leg ring cover en verschillende harnassen.

Tegenwoordig zijn er ook een aantal toevoegingen aan de hondenrolstoel zoals wij die kennen. De bekendste daarvan is de front wielen kit. De front wielen kit is een extra toevoeging van twee wielen, waardoor de hondenrolstoel aan beide kanten extra ondersteuning heeft.

Heeft je hond dus last van verlamming aan meerdere pootjes? Dan kan het voor de optimale ondersteuning een goed idee zijn om een front wielen kit aan te schaffen. Ook in het geval van bijvoorbeeld een hernia, problemen met de rug of neurologische problemen is de front wielen kit een uitstekende keuze.

Met een front wielen kit zorg jij ervoor dat jouw hond, net als met de hondenrolstoel, weer optimaal kan genieten van het buitenleven. Doordat jouw viervoeter zijn bewegingsvrijheid weer terug heeft, kan het dier zich weer zorgeloos voortbewegen en is het weer mogelijk om lekker te spelen in de natuur, net zoals andere honden dat kunnen.

Ook voor gebruik bij andere diersoorten

We gaven het eerder in deze tekst al kort even aan: een hondenrolstoel is niet alleen geschikt voor honden. Ondanks dat je dit bij het horen van de naam van dit product wellicht wel zou denken, is de hondenrolstoel ook geschikt voor het gebruik bij verschillende andere dieren. Met het aanschaffen van een rolstoel voor honden kun je dus voor meerdere dieren weer voldoende bewegingsruimte realiseren.

Een hondenrolstoel is bijvoorbeeld ook geschikt voor schapen of katten. Met name voor katten wordt een rolstoel voor honden vaak gebruikt. Het is natuurlijk niet heel gek dat de hondenrolstoel in dat geval door het leven gaat als ‘kattenrolstoel’. Is jouw kat of poes dus slecht ter been en ben je op zoek naar een rolstoel? Ook in dat geval zijn een aantal producten op deze pagina uitstekende opties!

Walkin' Pets wordt aanbevolen door dierenartsen!

Geef je hond ondanks zijn beperking de beweging, die hij nodig heeft, om een blij, gezond en actief leven te kunnen beleven. Met de Hondenrolstoel Walkin' Pets blijft jouw hond volop in beweging en blijft hij ook lichamelijk als geestelijk gezond. Door het lopen met de hondenrolstoel zal het voorlijf van uw hond zich sterker gaan ontwikkelen dan voorheen, wat er voor zorgt dat het niet functioneren van het achterlijf wordt gecompenseerd.

De standaard uitvoering is gemakkelijk in gebruik voor zowel kleine als grote honden. Tevens ook te gebruiken bij grote katten en vele andere diersoorten. De hondenrolstoel geeft vele voordelen voor jouw huisdier, ze kunnen weer spelen, rennen en zelfs zwemmen.

Overleg, voordat u besluit om een hondenrolstoel aan te schaffen, wel altijd eerst met uw dierenarts of uw viervoeter geschikt is voor een rolstoel en of hij of zij daarover genoeg veerkracht beschikt.

Walkin' Pets is volledig verstelbaar met één meting, komt uit de Verenigde Staten en wordt aanbevolen door dierenartsen. Het materiaal van de hondenrolstoel is sterk, heeft een uniek ontwerp en is van zeer hoge kwaliteit.

dierenarts adviseert walkin pets

Kwaliteit is zeer belangrijk voor Walkin' Pets!

Voordat Walkin' Pets aan een nieuw product begint te werken, vragen ze zich af: "Bestaat er een kwalitatief hoogwaardige, redelijk geprijsde versie van dit product?"

Vervolgens vindt er een uitgebreide studie plaats naar de opties van concurrenten. Hetzelfde geldt voor de Walkin' Pets Hondenrolstoel. Tientallen modellen worden beoordeeld.

Pas als het duidelijk is, dat Walkin' Pets iets beters kan maken, word er gestart met het ontwikkelproces. Het ontwerpen van een nieuw product is immers een enorme onderneming.

De Walkin' Pets Hondenrolstoelen zijn ontworpen om honden en katten beter te kunnen helpen bij het voortbewegen zowel binnen als buiten.

Perfecte prijs-kwaliteitverhouding

De hondenrolstoelen uit het assortiment van Dierenbenodigdheden-online.nl staan bekend om de uitstekende kwaliteit. En niet alleen dat: ook de prijs wordt namelijk in veel gevallen als zeer scherp ervaren. In die zin profiteer je dus bij aankoop van een hondenrolstoel uit ons assortiment van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Dankzij de uitstekende kwaliteit weet je dus ook zeker dat jouw hond gedurende lange tijd echt kan genieten van de hondenrolstoel die jij koopt. Met de aanschaf van één van de varianten uit onze webshop zorg jij ervoor dat jij én jouw hond samen weer echt kunnen genieten van heerlijke avonturen in de buitenlucht.

Advies op maat

Twijfel je over de juiste hondenrolstoel (of accessoires) voor jouw hond? Neem dan gerust contact met ons op! Door de jarenlange ervaring die we bij Dierenbenodigdheden-online.nl hebben op het gebied van hondenrolstoelen, kunnen we jou te allen tijde voorzien van een advies op maat. Op die manier weet je zeker dat je uiteindelijk de juiste rolstoel voor jouw hond koopt.

Let op: Dierenbenodigdheden Blauwestad is de enige officiële dealer van Walkin' Pets in Nederland, betaal niet te veel en koop je hondenrolstoel bij ons.

betaalmethodes en keurmerken
Beoordeeld met 9.4/10 gebaseerd op 1273 beoordelingen. Lees alle beoordelingen