Hondenbuggy

Hondenbuggy kopen?

Honden vinden het fantastisch om een groot stuk te kunnen lopen of te kunnen rennen. Wanneer je als baasje dan ook van de buitenlucht houdt, sla je dus twee vliegen in één klap. In sommige gevallen kunnen viervoeters niet meer lange stukken lopen of rennen. In dat geval biedt een hondenbuggy dé oplossing.

32 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat kun je met een hondenbuggy?

Wanneer jouw hond niet meer in staat is om zelfstandig lange stukken te kunnen lopen of rennen, kan het een goed idee zijn om een hondenbuggy aan te schaffen. Met zo’n buggy kun jij de hond vervoeren, waardoor zowel jij als jouw huisdier nog optimaal van de buitenlucht kunnen genieten.

Verschillende merken

Er zijn een aantal verschillende merken hondenbuggy’s, met specifieke eigenschappen. Op dit moment vind je binnen ons assortiment de merken InnoPet en Trixie.

Deze twee merken hebben elk hun eigen kenmerken en bieden veel verschillende soorten hondenbuggy’s aan, vaak in verschillende kleuren. Wil je een buggy met goede vering, kijk dan bij de InnoPet Hondenbuggy Premium Cozy. Je kunt kiezen uit een groot aanbod op Dierenbenodigdheden Online!

Aanschaffen hondenbuggy voor kleine, middelgrote of grote honden

Het aanschaffen van een hondenbuggy kan meerdere redenen hebben. Het kan zijn dat jouw huisdier vanwege hoge leeftijd, gewrichtsklachten of een andere aandoening niet meer in staat is om lange stukken met je mee kan wandelen. Om toch zelf grote stukken te kunnen wandelen, is de hondenbuggy een unieke uitvinding. Kleine en middelgrote honden zoals Teckels, Maltezer Leeuwtjes, Chihuahua’s of Beagles, Collies en Pitbullterriërs zie je tegenwoordig vaak in een hondenbuggy vervoerd worden. Echter zijn er voor grote honden zoals een Berner Sennen of Duitse Herder ook uitstekende grote hondenbuggy's verkrijgbaar. De InnoPet Mamut en de InnoPet Hercules hebben zelfs een draagkracht tot 50kg! De Innopet Mamut en InnoPet Hercules worden dan ook steeds populairder.

Kijk goed naar de beschrijving van de diverse buggy's en kijk welke buggy voor jouw hond geschikt is.

Heb je eenmaal een keuze gemaakt en een buggy aangeschaft, maak je hond (groot of klein) wel vast in de buggy want als je hond onverwacht ontsnapt dan kan dit grote gevolgen gaan hebben.

Eigenschappen hondenbuggy

Een hondenbuggy verschilt niet veel van de normale buggy’s die we kennen. Dit product is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jij ook grote afstanden met jouw hond kunt overbruggen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat de hond comfortabel kan zitten. Het draaggewicht van de verschillende buggy's is verschillend omdat er verschillende rassen zijn. Je hebt bijvoorbeeld kleine buggy's tot een draaggewicht tot 11 kg maak ook buggy's voor middelgrote honden tot een draaggewicht van 40 kg. Fijn is dat er voor elk ras wel een hondenbuggy verkrijgbaar is.

Voordelen hondenbuggy

De voordelen van het kopen van een hondenbuggy zijn talloos. Zo kunnen viervoeters bijvoorbeeld op een voor hun comfortabele manier toch weer optimaal genieten van de buitenlucht. Daarnaast is het weer mogelijk om lange stukken te lopen met jouw trouwe viervoeter. Ook kun je jouw huisdier weer meenemen naar plekken die eigenlijk te ver zijn zónder hondenbuggy.

Voordelen van een hondenbuggy

Accessoires

Er zijn een tweetal accessoires te verkrijgen voor je buggy. Een regenhoes is uiteraard handig tegen heftige plensbuien, je buggy en je hondje wordt dan goed beschermd. Een travelbag is handig om je complete hondenbuggy mee te vervoeren.

Accessoires voor de hondenbuggy

Hoe onderhoud je de hondenbuggy?

Je kunt de hondenbuggy eenvoudig schoon houden door gebruik te maken van een stofzuiger en een vochtige en droge doek. Met een vochtige doek neem je alles af en met de droge doek zorg je dat alles weer droog word. Zo zorg je er ook voor dat metalen delen niet gaan roesten. Assen moeten geregeld gesmeerd worden zodat de kogellagers intact blijven. Ga met je hond(je) in de hondenbuggy lopen op een verharde ondergrond. Zo voorkom je schade aan de wielophanging. Onderhoud je de hondenbuggy geregeld, dan zorg je voor een lange levensduur en veel rijplezier.

Andere manieren om de hondenbuggy te gebruiken

Wil jij je hondenbuggy ook als hondenfietskar gebruiken, dan is de InnoPet Sporty Dog Trailer of een DoggyRide de juiste oplossing. Je kunt dan de buggy ook als fietskar gebruiken en dat is wel net zo fijn.

De hondenbuggy’s of hondenfietskarren kunnen natuurlijk ook voor andere dieren goed van pas komen. Wanneer je bijvoorbeeld een groot stuk wilt wandelen met je kat, kan de buggy (in dit geval dus een kattenbuggy) dé oplossing bieden. Bij het wandelen met je kat heb je natuurlijk ook te maken met andere benodigde producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kattenjasje.

We kunnen dus met recht stellen dat de hondenbuggy een behoorlijk multifunctioneel product is. Met behulp van de eerder genoemde producten uit onze webshop kan de hondenbuggy dus ook als hondenfietskar worden gebruikt. Bovendien zijn er buggy’s voor honden met een hoger gewicht en lichtere honden.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Bij Dierenbenodigdheden-online.nl willen we graag dat jij met een tevreden gevoel gebruik kunt maken van jouw aankoop! Daarom zorgen we ervoor dat al onze producten van uitstekende kwaliteit zijn. Dat ze dit zijn, zorgt ervoor dat jij gedurende een zeer lange tijd van jouw aankoop kunt gaan genieten. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor jou, maar met name ook voor je hond of je kat.

Die uitstekende kwaliteit is echter niet ons enige speerpunt. Zo willen we ervoor zorgen dat je deze kwalitatief hoogstaande hondenbuggy’s ook tegen de juiste prijs kunt aanschaffen. Daarom zorgen we ervoor dat de prijzen van de buggy’s uit ons assortiment altijd zeer scherp zijn. Dit gegeven, gecombineerd met de kwaliteit van de producten, zorgt dus voor een perfecte prijs-kwaliteitverhouding!

Die perfecte prijs-kwaliteitverhouding geldt overigens niet alleen voor de hondenbuggy’s. Ook bij alle overige producten uit het assortiment dat je op onze site terug kunt vinden, willen we dat de kwaliteit uitstekend is en proberen we de prijzen laag te houden. Zo kun je met een gerust hart één of meerdere producten aanschaffen voor jouw viervoeter!

Maak jouw aankoop compleet

Wanneer je de juiste variant hondenbuggy hebt gevonden voor het doeleinde van jou (en jouw hond) kun je deze gemakkelijk in je winkelwagen stoppen en afrekenen. Vervolgens doen wij ons best om het product zo snel mogelijk bij je te bezorgen. Voor je gaat afrekenen, kan het overigens wel lonen om nog eens een kijkje te nemen bij de accessoires voor de hondenbuggy.

Met de verschillende accessoires, zoals dus bijvoorbeeld een regenhoes of een hondenbuggy travelbag, maak jij jouw aankoop helemaal compleet. Deze toevoegingen aan de hondenbuggy zorgen ervoor dat je met bijvoorbeeld minder weer of tijdens het reizen ook nog heerlijk kunt genieten van de hondenbuggy.

Neem gerust contact met ons op

Ben je benieuwd naar welke hondenbuggy het beste past bij jouw huisdier? Neem dan contact met ons op! Eén van onze medewerkers licht je graag voor over de mogelijkheden van een hondenbuggy. Ook voor al je vragen met betrekking tot één van onze overige producten staan we je natuurlijk graag te woord.

betaalmethodes en keurmerken
Beoordeeld met 9.4/10 gebaseerd op 1308 beoordelingen. Lees alle beoordelingen